Snacks
NOCELLARA OLIVER
TUNNBRÖDSCHIPS
Serveras med chipotlefärskost.
POMMES FRITES
Serveras med hackad salladslök, parmesan & chilimajonnäs.
Mindre rätter
VITLÖKSBRÖD
Gratinerade vitlöksbröd med västerbottenostsmör serveras med ramslöksmajonnäs.
RÅBIFF
Finhackad ryggbiff från Dalsjöfors. Picklade rödbetor, hackad rödlök, dijonmajonnäs, bakat ägg, friterad kapris, riven pepparrot.
1/1 serveras med pommes frites och ramslöksmajonnäs.
SKAGENTOAST
Smörstekt surdegsbröd serveras med kökets skagenröra, handskalade räkor, rödlök, dill & citron. Toppas med Kalix löjrom.
LÖJROM
Kalix löjrom serveras med smetana, champagnesyrad silverlök, dill, örtolja & krispigt bröd.
MATJESILL
Sill från Norrøna serveras med bakat ägg, smetana, rödlök, västerbottenost, brynt smör, rostad råg och örtslungad delikatesspotatis.
LILLA’S DELI-BRICKA
Kökets val av två sorters ost, tre sorters chark, surdegsknäcke serveras med kökets val av marmelad.
CHÈVRE
Krispig chèvre med kadayifdeg på en salladsbädd. Honungsvinaigrette med päron toppas med rostade valnötter.
Varmrätt
RÖDING
Halstrad röding från Vilhelmina. Serveras med brynt smör, frästa primörer, gräslöksslungad delikatesspotatis.
Toppas med färskriven pepparrot.
RYGGBIFF
Ryggbiff från Dalsjöfors.
Serveras med en frisk sommarsallad, rödvinssås, pommes frites och ramslöksmajonnäs.
MOULES MARINIÉRES
Gräddkokta blåmusslor toppas med riven parmesan & krutonger. Serveras med pommes och citronaioli.
ÖRTROSTAD BLOMKÅL
Örtrostad blomkål, syrade rotsaker, brynt smör med soja & timjan. Serveras med örtig potatispure och friterade belugalinser.
SMASHBURGER
2x100g svensk högrev, briochebröd med chipotlefärskost, cheddarost, sallad, tomat, picklad gurka. Toppas med het rostad lök.
Serveras med pommes, vitlök- och chilimajonnäs,
LILLA ÖREBRO´S KLASSISKA KÖTTBULLAR
Kökets egna köttbullar med rårörda lingon, pressgurka, gräddsås & krämig potatispuré.
CHÈVRESALLAD
Mixsallad, tomat, rödlök, säsongens primörer, honungsvinaigrette med päron & toppas med rostade valnötter.
RÄKSALLAD
Handskalade räkor, mixsallad, tomat, rödlök, säsongens primörer, citron.
Serveras med smörstekt surdegsbröd och citrusaioli.
Dessert
CRÈME BRÛLÉE
En klassiker toppas med säsongens bär.
FLÄDERSORBET
LIME MOUSSE
Serveras med kaksmul, broken gel på passionfrukt & vanilj.
Toppas med färska bär.