Snacks
NOCELLARA OLIVER
ROTFRUKTSCHIPS
Toppade med tryffelaioli och parmesan.
VITLÖKSBRÖD
Gratinerat med Västerbottensost
Serveras med citronaioli.
POMMES FRITES
Serveras med tryffelaioli.
Mindre rätter
DIRTY FRIES
Toppade med tryffelaioli, bacon, parmesan och salladslök.
FRENCH TOAST
Smörstekt brioche med mozzarella och Västerbottensost, parmesankräm, prosciutto & jalapeños.
BROCCOLINI
Chili- och vitlöksstekt broccolini serveras på vispad fetaostkräm med citron. Toppas med ugnsrostad panko.
RÅBIFF
Finhackad ryggbiff med dijonnaise, rödbeta, rödlök, picklade senapsfrön och pepparrot. Toppas med äggula och friterad kapris.
Hel portion serveras med pommes frites och ramslöksmajonnäs.
MOULES MARINIÉRES
Blåmusslor kokta i grädde, vitt vin och grönsaksblandning på selleri, morot och gul lök. Serveras med smörstekt bröd.
LILLA’S DELI-BRICKA
Tre sorters chark, två sorters ost, kökets marmelad, säsongens frukt & bär och smörstekt levainbröd.
Kökets langos
RÄKOR
Serveras med smetana, rostad vitlöksolja,
västerbottenost, räkor, rödlök & Kalix löjrom.
Varmrätt
RÖDING
Skinnstekt röding serveras med smörsås smaksatt med dill och löjrom, krämig potatispuré och smörstekta primörer.
RYGGBIFF
Ryggbiff med kappa serveras med café de Paris-sås,
lök- och tomatsallad samt pommes frites.
SKALDJURSPASTA
Linguini med blåmusslor och scampi i en vitvinssås smaksatt med saffran & chili.
OXFILÉPASTA
Rigatoni med svensk oxfilé, tryffel och champinjoner.
Toppas med parmesan och färsk basilika.
RAVIOLI
Husets egen ravioli fylld med spenat och ricotta, slungas i svampbuljong och brynt smör. Toppas med parmesan, chiliolja, färsk basilika och vinbär.
KYCKLINGRISOTTO
Pankofriterad kyckling serveras med klassisk risotto,
soltorkad tomatolja, gremolata och parmesan.
SPARRISRISOTTO
Krämig risotto med honungsbakad sparris och krossade parmesanflarn.
LILLA ÖREBRO´S KÖTTBULLAR
Kökets egna köttbullar med rårörda lingon, pressgurka, gräddsås & krämig potatispuré.
SMASHBURGER
2×100 g svensk högrev i briochebröd med chipotlekräm, cheddar, picklad gurka, sallad, tomat och friterad schalottenlök.
Serveras med pommes frites och tryffelaioli.
Dessert
TIRAMISU
En traditionell tiramisu.
Toppas med kakao och vaniljpulver
KLADDKAKA
Serveras med vispad björnbärsgrädde och säsongens bär.
CRÈME BRÛLÉE
En klassiker som toppas med färska bär.
GRÄDDGLASS
Två kulor gräddglass med jordgubbar.